Human Microbiome

Εισαγωγή

Σήμερα σε αυτό το άρθρο συζητάμε το ανθρώπινο μικροβίωμα: Πώς τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν την υγεία Το τεράστιο εύρος των μικροσκοπικών οργανικών οντοτήτων που αποκαλούν το σώμα μας σπίτι – τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί, λοιμώξεις, ανάπτυξη και μετά μερικοί – είναι γνωστό ως ανθρώπινο μικροβίωμα. Αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί, που βρίσκονται κυρίως στο πεπτικό σύστημα, είναι απαραίτητοι για πολλές βιολογικές διεργασίες.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν περνούν απλώς. Έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία, το ανοσοποιητικό και την πέψη. Μια άλλη φορά στη φαρμακευτική αγωγή ξεκίνησε με την αποκάλυψη του ανθρώπινου μικροβιώματος, το οποίο έχει εξαιρετική δέσμευση για τη βελτίωση καλύτερων στρατηγικών για τον προσδιορισμό της νόσου, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία.

 2: Η σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου

Είναι ένα από τα πιο διαφορετικά οικοσυστήματα στη Γη. Περιέχει τεράστιο αριθμό βακτηριακών ειδών, τα οποία προσθέτουν στην ανθρώπινη ευημερία με τους δικούς τους αξιοσημείωτους τρόπους. Το ανθρώπινο έντερο περιέχει επιπλέον φυλές όπως Actinobacteria και Proteobacteria, αλλά τα Firmicutes και Bacteroidetes είναι τα πιο κοινά. Η ηλικία, το φαγητό, ο τρόπος ζωής και τα οικολογικά ανοίγματα προσθέτουν στη μοναδική ιδέα αυτής της μικροβιακής περιοχής.

Το μικροβίωμα του εντέρου προσαρμόζεται συνεχώς σε νέα περιβάλλοντα και αλλαγές. Η χρήση αντιβιοτικών, οι ασθένειες, ακόμη και ο τόπος εντόπισής του μπορούν όλα να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη σύνθεσή του.

3. Τι σημαίνουν τα μικρόβια του στομάχου για τους κύκλους που σχετίζονται με το στομάχι

Η αφομοίωση και η συγκράτηση των συμπληρωμάτων γίνεται νοητή από τους χρήσιμους μικροσκοπικούς οργανισμούς στο στομάχι. Βοηθούν στην πέψη σύνθετων υδατανθράκων, ινών και πρωτεϊνών όταν συνδυάζονται με πεπτικά ένζυμα. Οι μικροοργανισμοί που σχετίζονται με το στομάχι μετατρέπουν τα διαιτητικά νημάτια σε ακόρεστα λίπη βραχείας αλυσίδας (SCFAs, για παράδειγμα, παράγωγο βουτυρικού, προπιονικού και οξικού οξέος. Αυτά τα SCFA έχουν ηρεμιστικά και ενεργειακά αποτελέσματα στα κύτταρα του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, αυτά τα μικρόβια παράγουν απαραίτητες βιταμίνες όπως βιταμίνη Β και βιταμίνη Κ. Όπως δείχνει αυτή η συμβιωτική σχέση, η διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη διατροφική κατάσταση και τη μεταβολική υγεία.

4.Η σημασία του μικροβιώματος του εντέρου

Η ανάπτυξη και η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να φανεί στη σχέση μεταξύ αυτού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιορίζει τις περιττές άτρωτες αντιδράσεις εκπαιδεύοντας το ασφαλές πλαίσιο για διαχωρισμό μεταξύ επικίνδυνων ασθενειών και αβλαβών αντιγόνων.

Οι οργανισμοί στο εντερικό μας σύστημα αναλαμβάνουν βασικό ρόλο στον έλεγχο του ανθεκτικού πλαισίου επεκτείνοντας τη δημιουργία κυττάρων και επηρεάζοντας τις δραστηριότητες των διοικητικών Λεμφοκυττάρων. Διαθέτοντας την ικανότητα του μικροβιώματος στον ανθεκτικό έλεγχο, οι μελέτες έχουν συσχετίσει τη δυσβίωση – μια λανθασμένη όψη στο μικροβίωμα του στομάχου – με φλογερά ζητήματα, ευαισθησίες και ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Επιπτώσεις στη συμπεριφορά και την ψυχολογική ευεξία

Ο κόμβος του εγκεφάλου του στομάχου, ένα αμφίδρομο δίκτυο αλληλογραφίας που διασυνδέει το μυαλό και το μικροβίωμα του στομάχου, έχει έρθει πρόσφατα στο μπροστινό μέρος του λογικού αιτήματος. Η διάθεση και η συμπεριφορά μας μπορεί να επηρεαστούν από νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη και το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA), που παράγονται από βακτήρια στο έντερο. Μια πρωτεΐνη που αναλαμβάνει ρόλο στη νευρωνική ανάπτυξη και ελαστικότητα, το μείγμα νευροτροφικού παράγοντα που καθορίζεται από τον εγκέφαλο (BDNF) επηρεάζεται από τη μικροχλωρίδα του στομάχου.

Η έρευνα έχει συνδέσει τις αλλαγές στο μικροβίωμα του στομάχου με μια ποικιλία θεμάτων συναισθηματικής ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων έντασης, κατήφεια και χημικής ανισορροπίας. Έτσι, φαίνεται ότι ένα υγιές μικροβίωμα στομάχου μπορεί να είναι σημαντικό για την ψυχική υγεία.

6: Επιδράσεις στη Μεταβολική Υγεία

Η χλωρίδα του εντέρου και η μεταβολική υγεία συσχετίζονται στενά. Το ενεργειακό ισοζύγιο, ο μεταβολισμός της γλυκόζης και η αποθήκευση λίπους επηρεάζονται όλα. Η αύξηση βάρους και η παχυσαρκία μπορεί να επιδεινωθούν από σαφείς μικροσκοπικούς οργανισμούς στο στομάχι που μπορούν να αφομοιώσουν πρόσθετες θερμίδες από τα τρόφιμα. Η δυσβίωση έχει συνδεθεί με μεταβολικές καταστάσεις όπως το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης τύπου 2 και η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD). Οι επιστήμονες εξετάζουν τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν την ανάπτυξη καλών μικροσκοπικών οργανισμών, ως πιθανή μεσολάβηση για την αποκατάσταση μιας λογικής μικροχλωρίδας του στομάχου και την εργασία για τη μεταβολική ευεξία.

7. Η σχέση μεταξύ του μικροβιώματος του εντέρου και της μακροπρόθεσμης

Συνθήκες υγείας Το μικροβίωμα του εντέρου έχει συνδεθεί με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι νευρολογικές διαταραχές. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει συνδεθεί με ορισμένα βακτηριακά στελέχη και η αθηροσκλήρωση έχει συνδεθεί με μικροβιακές ενώσεις όπως το Ν-οξείδιο της τριμεθυλαμίνης (TMAO). Το μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να παίζει ρόλο στη νόσο του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον, καθώς έχουν παρατηρηθεί αλλοιωμένα μικροβιακά σύνολα σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της αντιμετώπισης της μικροχλωρίδας του εντέρου για την πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών.

8. Ισορροπία του μικροβιώματος του στομάχου που σχετίζεται με τα τρόφιμα

Η μικροχλωρίδα του στομάχου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφική ρουτίνα κάποιου. Για να βοηθήσετε ένα αξιοπρεπές μικροβίωμα, τρώτε πολλά βιολογικά προϊόντα, λαχανικά, ώριμες ποικιλίες τροφίμων και δείπνα πλούσια σε φυτικές ίνες. Από την άλλη πλευρά, η αξιοπιστία του μικροβιώματος μπορεί να είναι αγανακτισμένη για την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων σε ποικιλίες τροφίμων, επιδόρπια και απαίσια λιπαρά. Τροφές πλούσιες σε πρεβιοτικά όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο και οι μπανάνες τρέφουν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου.

Οι ηλικιωμένες ποικιλίες τροφίμων όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και άλλες περιέχουν προβιοτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά για το στομάχι σας. Μια διαδικασία που προκύπτει για την προώθηση των αποτελεσμάτων ευεξίας με τον έλεγχο του μικροβιώματος του στομάχου είναι η προσαρμοσμένη τροφή, η οποία προσαρμόζεται στο μικροβίωμα ενός ατόμου.

9. Τι υπάρχει μπροστά στις μελέτες μικροβιώματος

Νέες εξελίξεις, για παράδειγμα, η μεταγονιδιωματική και η μεταβολομική επιτρέπουν στους επιστήμονες να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις στον κόσμο των μικροβίων, και αυτό αλλάζει γρήγορα τον τομέα της έρευνας του μικροβιώματος. Λόγω αυτών των γεγονότων, μπορούμε πλέον να αναγνωρίσουμε μεμονωμένα μικροβιακά σημάδια που συνδέονται με την ευημερία και τις ασθένειες.

Τα φάρμακα υπό το φως του μικροβιώματος βρίσκονται επί του παρόντος σε καινοτόμα στάδια εργασίας. Αυτά ενσωματώνουν προσαρμοσμένα προβιοτικά και μεταμόσχευση μικροβίων αποβλήτων (FMT), μεταξύ άλλων. Ως πεδίο, η έρευνα μικροβιώματος μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τις ιατρικές υπηρεσίες εξετάζοντας προσαρμοσμένες θεραπείες υπό το φως της ιδιαίτερης μικροχλωρίδας κάθε ατόμου.

συμπέρασμα

Το ανθρώπινο μικροβίωμα: Πώς τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν την υγεία Το ανθρώπινο μικροβίωμα και οι δυνατότητές του Το ανθρώπινο μικροβίωμα, ιδιαίτερα το μικροβίωμα του εντέρου, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία μας. Διάφορα σταθερά ζητήματα σχετίζονται με αυτό και επηρεάζει την επεξεργασία, την αντίσταση, την ψυχολογική ευεξία και τις μεταβολικές ικανότητες.

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την πραγματική ικανότητα του μικροβιώματος του στομάχου για αντιμετώπιση της ασθένειας και θεραπεία, ανακαλύπτοντάς το και αλλάζοντας το μέσω της τροφής, του τρόπου ζωής και των νέων φαρμάκων. Καθώς ανακαλύπτονται περισσότερα για το μικροβίωμα, θα καταλήξει να είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των μελλοντικών διατροφικών και κλινικών σχεδίων για να λειτουργήσει στην ανθρώπινη ευημερία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *